9 Ağustos 2009 Pazar

Kar ve Kaplan Filmi izle



Tür : Komedi

Gösterim Tarihi : 20 Ocak 2006

Yönetmen : Roberto Benigni

Senaryo : Roberto Benigni , Vincenzo Cerami

Görüntü Yönetmeni : Fabio Cianchetti

Müzik : Nicola Piovani

Yapım : 2005, İtalya , 114 dk.



Oyuncular

Roberto Benigni (Attilio de Giovanni) , Jean Reno (Fuad) , Nicoletta Braschi (Vittoria) , Tom Waits (Kendisi) , Emilia Fox (Nancy Browning)

Umutsuzluk ölümden bile kötüdür, aşk ise ölümsüzdür…



Attilio başarılı bir edebiyatçıdır ve Roma’daki Yabancılar Üniversitesi’nde dersler vermektedir. Hayranı olduğu şair ve yazarların hayali sesleriyle yaşayan, aşık olduğu kadın rüyalarından asla çıkamayan bu delişmen yazarın son kitabı Kar ve Kaplan yeni yayınlanmıştır.



Bunun da heyecanı ile hayatının aşkı Vittoria’ya bir kez daha evlenme teklif etse de sonuç değişmez. Kendisi gibi bir edebiyatçı olan Vittoria, Attilio ile evlenmeyi aklının ucundan bile geçirmemektedir. Güzel kadının tek amacı, Amerikalılar işgal etmeden önce vatanına dönmek isteyen Iraklı şairin biyografisini tamamlamaktır.



Günün birinde Attilio’nun telefonu çalar… Vittoria biyografiyi tamamlamak üzere şairle beraber Bağdat’a gitmiş ve ilk Amerikan saldırısında başından ağır yaralanmıştır. Aşk ölmek üzeredir… Ancak inatçı Attilio’nun sözlüğünde umutsuzluk kavramına yer yoktur.



Hayat Güzeldir’le Oscarlı bir aşk hikayesine imza atan Roberto Benigni yine bir savaşın ortasında zor bir hikayenin altından başarıyla kalkıyor.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder